Kan ik mijn e-mail online controleren? (Webmail)

Veel mensen willen hun e-mail graag online kunnen controleren via webmail terwijl anderen dit liever in outlook, thunderbird of een ander e-mail programma doen. Weer een ander gebruikt beide. In dit artikel behandelen we zoals gezegd de verschillende webmail opties. Bij VoordeelHoster heb je de mogelijkheid om je e-mail online te checken met 2 verschillende webmails. Ik zal je hier uitleggen welke webmail programma's je kunt gebruiken en hoe je de verschillende webmail programma's kunt benaderen in je browser.

 

Kies je favoriete webmail in DirectAdmin:

 

Log eerst in op DirectAdmin en Scrol naar beneden naar het onderdeel 'E-Mail Beheer'. Hier zul je 2 webmail opties zien. Je hebt de keus uit SquirrelMail en RoundCube. Wanneer je 1 van deze links aanklikt word de betreffende webmail geopend in je browser op de url waarop je op dat moment ook DirectAdmin hebt geopend. Is dit VoordeelHoster dan word de betreffende webmail op voordeelhoster.nl geopend, heb je DirectAdmin geopend via je eigen domein dan opent de webmail ook op je eigen domein. Vervolgens log je in met het e-mailadres en de gebruikersnaam die je aangemaakt hebt bij het aanmaken van het e-mailaccount.

 

Webmail


 


Zoals hierboven al is gebleken is de webmail te gebruiken via de voordeelhoster.nl domeinnaam maar ook via jouw eigen domeinnaam. Het enige dat je dan hoeft te doen is achter je domeinnaam de naam van je favoriete webmail te zetten. De standaard webmail is RoundCube, zet je /webmail achter de domeinnaam dan kom je dus altijd uit bij RoundCube. Hieronder de url's naar de verschillende webmails waarbij je voorbeeld.nl veranderd in voordeelhoster.nl of gebruik je eigen domeinnaam. Zorg er wel voor dat er https voor de url staat, hierdoor is je webmail namelijk extra beveiligd met ssl.
(Is je website nog niet beveiligd met ssl? Vraag gratis een Lets Encrypt ssl certificaat aan waardoor je een en https:// voor je domeinnaam te zien krijgt. Met ssl word je website extra beveiligd en scoort je site veel hoger bij de zoekmachines.)

 

Standaard webmail: voorbeeld.nl/webmail
SquirrelMail: voorbeeld.nl/squirrelmail
RoundCube: voorbeeld.nl/roundcube

 

 

  • 23 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Een e-mail account aanmaken of aanpassen

Natuurlijk wil je de mogelijkheid om zelf nieuwe e-mail accounts aan te maken en aan te passen....

Email automatisch doorsturen naar een ander adres

Je wilt e-mail door laten sturen naar een ander e-mailadres? In DirectAdmin kun je dit simpel...

SpamAssassin spamfilter instellen in DirectAdmin

In Directadmin kun je het SpamAssassin spamfilter instellen. Hiermee kun je spam e-mails...

E-mail en poort instellingen | IMAP, POP3, SMTP

In dit artikel:E-mail instellen in je mail programmaVeel gebruikte e-mail poorten   E-mail...

Hoe verberg ik mijn email adres tegen spam bots?

Je e-mailadres op je website zetten is geen goed idee want spam bots zoeken naar deze zichtbare...