Tegenwoordig maken de meeste websites zoals Joomla, Drupal, Magento en Wordpress gebruik van een MySQL database om veel van de informatie in op te slaan. Alleen de layout en systeembestanden worden opgeslagen op de FTP.
Hoe je simpel een MySQL database kunt aanmaken leg ik hier uit.

Een MySql database aanmaken in DirectAdmin

Eerst log je in op DirectAdmin.
Na het inloggen ga je naar "MySQL beheer" onder "Uw Account" om je nieuwe database aan te maken.

MySQL Beheer

Nu krijg je een venster te zien waarin je je MySQL databases kunt aanmaken en beheren.
Klik Links bovenin op "Nieuwe database".

Nieuwe Database

Vervolgens zie je een formulier waar je de gegevens van je nieuw aan te maken database op kunt geven. Zoals je ziet word je domein zonder de TLD (Top Level Domain) gevolgd door _  gebruikt als voorvoegsel in de database naam en de database gebruikersnaam. Wanneer je alles ingevuld hebt klik je op "Maak" en je nieuwe database word meteen aangemaakt en is klaar voor gebruik.

Nieuwe Database Formulier

Zodra de database is aangemaakt kun je, als dat nodig is, met de opgegeven gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op phpMyAdmin. Deze is beschikbaar via voordeelhoster.nl/phpmyadmin of via jouw eigen domein door achter je domein /phpmyadmin te typen. Vervolgens kun je de gegevens van je nieuwe database opgeven bij de installatie van je favoriete webscript zodat deze je nieuw aangemaakte database kan gebruiken voor de opslag van de gegevens via MySQL.