De meesten onder ons weten wat een domein is, ook wel domeinnaam genoemd. Niet iedereen weet echter wat een subdomein is of hoe ze deze aan kunnen maken. Dat terwijl een subdomein in sommige situaties erg handig kan zijn. In dit support artikel zal ik uitleggen hoe je een subdomein aan je pakket kunt toevoegen.

Zoek je een manier om een subdomein als volwaardig domein toe te voegen? Kijk dan hier.

Wat is een subdomein?

Een subdomein is heel simpel gezegd een voorvoegsel van een domeinnaam.
Wanneer je bijvoorbeeld het domein voorbeeld.nl hebt dan kun je hier een subdomein aan toe voegen.
Stel je wilt naast je website een blog plaatsen, dit zou je dan kunnen doen in een map op je hoofd domein.
Je krijgt dan "voorbeeld.nl/blog", waarbij je blog dus geplaatst word in de map "blog" op het hoofd domein.

Een andere manier is om je blog op een subdomein te plaatsen.
In dit geval kun je je blog vinden op "blog.voorbeeld.nl".
Een extra voordeel is dat er een aparte domein map aangemaakt word op de FTP.
Bij VoordeelHoster kun je zoveel subdomeinen aanmaken als je wilt.
Om een subdomein in te stellen ga je als volgt te werk.

Een subdomein toevoegen

Om een subdomein toe te voegen log je eerst in op DirectAdmin.
Eenmaal in DirectAdmin ga je naar "Subdomeinbeheer".

Subdomein Beheer

In het venster dat je nu krijgt kun je achter "Nieuw subdomein:" het voorvoegsel van je keus invullen.
In ons voorbeeld dus "blog".

Subdomein Beheer Formulier

Klik vervolgens op de knop "Maak" en je subdomein word aangemaakt.
Er word nu ook een extra map aangemaakt op de FTP waar je de web bestanden voor je subdomein in kunt plaatsen.
Houd er wel rekening mee dat ondanks dat het subdomein direct aangemaakt word het door de wijzigingen in de DNS 2-4 uur kan duren voordat je het subdomein in je browser kunt benaderen.