Wanneer je een domein registreert bij VoordeelHoster heb je de optie om gratis SSL Lets Encrypt te activeren voor je domeinen en subdomeinen. Hierdoor zul je een en https:// voor je (sub)domein krijgen. Websites met SSL zijn beter beveiligd en scoren hoger in de resultaten van zoekmachines. Een goed idee om dit te doen dus. Zorg er wel voor dat alle url's in de code van je website met https:// beginnen i.p.v. http:// doe je dit niet dan werkt je website niet goed. Hoe je gratis SSL kunt activeren zal ik hier uitleggen

SSL inschakelen voor je (sub)domein

Net je domein geregistreerd? Wacht tot je domein online is voordat je een SSL certificaat aanvraagt!

Log in op DirectAdmin en scroll naar beneden naar het onderdeel 'Geavanceerd'
Klik daar op de link 'SSL certificaten.

SSL Certificaten

In het volgende venster volg je de volgende stappen:

1. Klik op rondje 1
  2. Selecteer rondje 2 (Gratis & automatische certificaten van Let's Encrypt)
  3. Vink het hokje "wildcard" aan, doe je dit niet dan kun je de subdomeinen los selecteren.
  4. Klik op opslaan om een SSL certificaat aan te vragen.

Je gratis SSL certificaat wordt nu aangevraagd.

SSL Certificaten Form

Het duurt een aantal minuten voordat de SSL geactiveerd is.
Wil je weten of de SSL goed werkt dan kun je dat testen met Let's Debug