Wanneer je een hosting pakket hebt dan wil je hier soms meer dan 1 website op plaatsen. In dat geval zul je dus een extra domeinnaam toe willen voegen aan je hosting pakket.  In dit support artikel zal ik uitleggen hoe je een nieuwe domeinnaam en/of een bestaande domeinnaam (extern geregistreerd) kunt toevoegen aan je hostingpakket.

Een nieuwe domeinnaam toevoegen (registreren)

Ga als volgt te werk:

• Log in op het Klantenpaneel
  • Klik bovenin het menu op Klantenpaneel, Domeinnamen, Domeinnaam registreren of volg deze link
  • Vul in het zoekveld je gewenste domeinnaam in en klik op zoek
  • Wanneer je gewenste domeinnaam beschikbaar is klik je op Aan winkelwagen toevoegen
  • Ga naar de Winkelwagen om het domein te betalen

Zodra je de domeinnaam hebt afgerekend word deze automatisch toegevoegd aan je hostingpakket.

Een extern geregistreerde domeinnaam toevoegen

De volgende stappen hoef je niet te volgen als je domeinnaam bij VoordeelHoster geregistreerd is!

Om een extern geregistreerd domein toe te voegen aan je hostingaccount ga je als volgt te werk:

Log in op DirectAdmin en klik op Domeininstellingen

Domeininstellingen

Klik op Voeg een domein toe

Voeg Domein Toe

In het volgende venster vul je je domeinnaam in, pas de opties aan zoals je het voor dit domein in wilt stellen en klik vervolgens op maak

Nieuw Domein

Hierna ga je naar het bedrijf waar je de domeinnaam hebt geregistreerd. Pas de nameservers aan zoals hieronder aangegeven:

Nameserver 1: ns1.voordeelhoster.nl

Nameserver 2: ns2.voordeelhoster.nl

Nameserver 3: ns3.voordeelhoster.nl

Soms word er ook om het IP-adres van de nameserver gevraagd:

IP-adres nameserver 1: 185.104.28.19

IP-adres nameserver 2: 46.101.179.64

IP-adres nameserver 3: 178.62.208.8

Je domeinnaam is nu gekoppeld aan je hostingpakket.

Het kan 24 uur duren voordat het domein volledig doorverwezen word naar de nameservers van VoordeelHoster.