Soms wil je meer dan 1 domeinnaam aan je hostingpakket toevoegen. Dit kan zijn omdat je meerdere websites wilt plaatsen maar in sommige gevallen ook om de extra domeinnamen door te verwijzen naar je hoofd domeinnaam. In deze gevallen zul je dus een extra domeinnaam toe willen voegen aan je hosting pakket. In dit support artikel zal ik uitleggen hoe je een nieuwe domeinnaam en/of een bestaande domeinnaam (extern geregistreerd) kunt toevoegen aan je hostingpakket.

Een nieuwe domeinnaam aan je account toevoegen (registreren)

Ga als volgt te werk:

• Log in op het Klantenpaneel
  • Klik bovenin het menu op Klantenpaneel, Domeinnamen, Domeinnaam Check of volg deze link
  • Vul in het zoekveld je gewenste domeinnaam in en klik op zoek
  • Wanneer je gewenste domeinnaam beschikbaar is klik je op Aan winkelwagen toevoegen
  • Ga naar de Winkelwagen om de domeinnaam te betalen

Zodra je de domeinnaam hebt afgerekend log je in op DirectAdmin.

Heb je al meerdere domeinnamen geregistreerd dan klik je op de knop 'Domeinbeheer' onder de lijst met je andere domeinnamen.
Is dit je eerste of tweede domeinregistratie dan klik je op de link 'Domeininstellingen' links bovenaan.

Domeininstellingen

Klik op Voeg een domein toe

Voeg Domein Toe

In het volgende venster vul je je domeinnaam in, pas de opties aan zoals je het voor deze domeinnaam in wilt stellen en klik vervolgens op maak

Nieuw Domein

Je hebt nu je domeinnaam toegevoegd aan je hosting account.

Een extern geregistreerde domeinnaam toevoegen

Om een extern geregistreerd domein toe te voegen aan je hostingaccount ga je als volgt te werk:

Log in op DirectAdmin en klik op Domeininstellingen

Domeininstellingen

Klik op Voeg een domein toe

Voeg Domein Toe

In het volgende venster vul je je domeinnaam in, pas de opties aan zoals je het voor dit domein in wilt stellen en klik vervolgens op maak

Nieuw Domein

Hierna ga je naar het bedrijf waar je de domeinnaam hebt geregistreerd. Pas de nameservers aan zoals hieronder aangegeven:

Nameserver 1: ns1.vps0308.zxcs.nl

Nameserver 2: ns2.vps0308.zxcs.nl

Je domeinnaam is nu gekoppeld aan je hostingpakket.

Het kan in sommige gevallen tot 24 uur duren voordat het domein volledig doorverwezen word naar de nameservers van VoordeelHoster.
Meestal is het binnen 6 uur voor elkaar.