Hoe maak ik een nieuw e-mail account aan of pas ik een bestaand e-mailaccount aan in DirectAdmin?

Natuurlijk wil je de mogelijkheid om zelf nieuwe e-mail accounts aan te maken en aan te passen. Op deze support pagina leg ik uit hoe je een nieuw e-mail account kunt aanmaken of een bestaand e-mail account kunt aanpassen in DirectAdmin.

Een nieuw e-mail account aanmaken:

Log in op DirectAdmin en Scrol naar beneden naar het onderdeel 'E-Mail Beheer', klik daarna op de link 'POP3 / IMAP e-mail accounts'

E-mail beheer

Klik links bovenaan op de link 'Nieuw mailaccount'

Nieuw mailaccount

Vul op de volgende pagina van boven naar beneden de volgende gegevens in:

• 'Gebruikersnaam:' Het eerste gedeelte van het e-mail adres (bijv. info als je het e-mail adres info@mijndomein.nl aan wilt maken)

• Vul in het veld 'Voer wachtwoord in:' je gewenste wachtwoord in of gebruik de knop 'Willekeurig" om een willekeurig wachtwoord te laten genereren.

• Vul ter controle in het volgende veld 'Voer wachtwoord in:' nogmaals het wachtwoord in (dit hoeft niet als je een wachtwoord gegenereerd hebt)

• Vervolgens vul je het veld 'E-mail Quota (Meg):' in. Dit is de grootte van de mail box in MegaBytes. Standaard staat dit op 512MB.

• In het laatste veld 'Limiet op versturen emails' vul je het aantal e-mails in dat per dag verstuurd mag worden.

Nieuw mailaccount form

Klik als laatste op de knop 'Maak' en je nieuwe e-mail adres is aangemaakt.

Een bestaand e-mail account aanpassen:

Log in op DirectAdmin en Scrol naar beneden naar het onderdeel 'E-Mail Beheer', klik daarna op de link 'POP3 / IMAP e-mail accounts'

E-mail beheer

In het volgende venster ga je naar het e-mail account dat je wilt aanpassen en klik in de kolom 'Wachtwoord/Quota' op aanpassen.

E-mail aanpassen

Vervolgens pas je de velden aan die je wilt veranderen en klik je op de knop 'Aanpassen'.

E-mail aanpassen form