Van HTTP naar HTTPS redirecten: Hoe doe je dat?

Nadat je een (gratis) SSL Certificaat hebt aangeschaft zodat je HTTPS voor je domeinnaam krijgt dan kun je het beste een redirect (verwijzing) instellen zodat je bezoekers automatisch op de HTTPS versie van je website terecht komen.
Dit kun je vrij simpel doen door een aantal regels toe te voegen aan je .htaccess bestand.
Nadat je dit gedaan hebt word je website automatisch ge-redirect van HTTP naar HTTPS.

Log eerst in op FTP of gebruik bestandsbeheer in DirectAdmin.
Ga naar de root (hoofdmap) van je website /domains/mijndomein.nl/public_html
Open vervolgens het bestand .htaccess
Zie je dit bestand niet staan maak dan een nieuw bestand aan met de naam .htaccess
Voeg vervolgens de volgende regels toe aan het .htaccess bestand:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} off

RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>

Is je domein bij een andere registrar geregistreerd dan kun je 2 extra regels toevoegen, doe je dit niet dan krijg je een infinite loop.
De code wordt dan dus als volgt:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} off

RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
SetEnvIf X-Forwarded-Proto "https" HTTPS=on

RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>

Met deze code in je .htaccess bestand wordt je website automatisch ge-redirect naar https://www.mijndomein.nl en staat er een slotje voor je domeinnaam