Goedkope domeinnamen koop je bij VoordeelHoster

Gratis .nl domein registratie bij aankoop van een hostingpakket!

1 Goedkope Domeinnaam

Goedkope domeinnaam


Een goedkope domeinnaam checken is simpel. Zorg dat je een domein checkt die makkelijk te onthouden is, je hebt dan een veel grotere kans dat je bezoekers terug komen.

Je kunt het vergelijken met een supermarkt die erg slecht bereikbaar is. Zo'n supermarkt verliest klanten.

Zorg er dus voor dat je een naam registreert die je niet snel vergeet. Je bezoekers kunnen je website dan eenvoudig terug vinden.

2 Domeinnaam Registreren

Domeinnaam registreren


Wil je een nieuwe domeinnaam registreren, hou deze dan zo eenvoudig en kort mogelijk zodat je bezoekers terug blijven komen.

Gebruik bij voorkeur geen cijfers of afkortingen bij je registratie zoals shop4u.nl tenzij het al een bekende merknaam is.

Gebruik in dit geval dus shopforyou.nl. Je kunt uiteraard ook beide namen registreren en de tweede doorverwijzen naar je hoofd domein.

3 Combineer merk en onderwerp

Combineer merk en onderwerp


Wanneer je een domein naam registreert, zorg dan bij voorkeur dat merk en onderwerp van je website in de naam genoemd word.

Bij een webwinkel zorg je bijvoorbeeld dat de naam van de winkel, het product of de productgroep dat je verkoopt en als het even kan het woord shop of winkel of iets dergelijks in de naam voorkomt.

Hierdoor zul je hoger scoren bij de zoekmachines zoals Google en Bing (SEO).

4 Domein Extensies kopen

Welke extensies vastleggen


Registreer altijd met de juiste extensies (.nl, .be, .eu, .com, enz...).

Is je website alleen voor Nederland hoef je alleen een .nl domein registreren.

Is je website gericht op Europa dan ga je voor de .eu domein extensie.

Ook wanneer je een .com, .eu, .be, .nl domeinnaam koopt kun je eenvoudig de extra extensies doorverwijzen naar je hoofd adres.

5 Domeinnaam tekst

Gebruik bij voorkeur alleen tekst


Een naam met een streepje of andere karakters registreren is geen goed idee, dit kan verwarrend zijn voor je bezoekers.

Gebruik jij kaas-winkel.nl en je concurrent registreert kaaswinkel.nl dan raak je klanten kwijt aan je concurrent.
Houd je nieuwe naam vrij van streepjes, cijfers en andere karakters.

Duidelijkheid boven alles dus wanneer je een goedkoop domein kopen wilt.

6 Domein extensies registreren

Meerdere extensies registreren


Heb je een winkel of service dan kun je het beste je nieuwe naam aanschaffen met meerdere domeinextensies zoals .nl, .be, .eu, en/of .com domeinen en die door te verwijzen naar het adres van je website.

Het maakt dan niet uit naar welke TLD (Top Level Domain) je bezoekers gaan, ze komen altijd uit op de juiste website, en je concurrenten kunnen niet meer dit domein registreren.

Direct beschikbaarheid controleren

Snel beschikbaarheid en prijzen checken

Wat vinden klanten van VoordeelHoster?

Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk hieronder of je antwoord erbij staat.
Heb je het antwoord niet gevonden? Stuur een bericht .

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam, ook wel bekend als domein, is het adres waarmee een website van een bedrijf, persoon of stichting zichtbaar is op het internet. Het is eigenlijk jouw eigen online adres op het grote internet waarmee mensen makkelijk jouw website kunnen bekijken en onthouden op het internet.

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnnaam is het startpunt van jouw online bereikbaarheid. Zo kan je er een website aan koppelen, er persoonlijke e-mailadressen mee aanmaken of het domein doorsturen naar een bestaande website.

Hoe lang duurt het voordat mijn domein online is?

Na het registreren en betaling moet de nieuwe naam doorgegeven worden aan alle DNS (Domain Name System) servers over de hele wereld. Hierdoor kan het 2-4 uur duren voordat de nieuwe domein naam online is.

Voor hoelang word een domeinnaam geregistreerd?

Domeinnamen worden standaard geregistreerd voor een periode van 1 jaar. De prijzen die je bij de domeinen ziet staan zijn de prijzen per jaar excl BTW.

Kan ik mijn domein naar VoordeelHoster verhuizen?

Ja dat kan. Vraag een verhuiscode op bij je huidige provider, ga dan naar de domeinnaam verhuizen pagina. Vul de te verhuizen domeinnaam en het verhuistoken in en klik op Toevoegen aan Winkelwagen. Ben je al klant? Log dan eerst in op het klantenpaneel.