Stats

6 Tips voordat je je domeinnaam gaat registreren

1

Registreer een domeinnaam die de mensen goed kunnen onthouden. Is je domeinnaam moeilijk te onthouden dan heb je een veel grotere kans dat je bezoekers niet terug komen omdat ze simpelweg de naam niet kunnen onthouden. Voorkom dit dus zoveel mogelijk.

2

Probeer jouw domeinnaam zo simpel en kort mogelijk te houden. Gebruik bij voorkeur geen cijfers of afkortingen in je domein zoals shop4u.nl tenzij het al een bekende merknaam is. Gebruik in dit geval dus shopforyou.nl. Dit is duidelijk voor iedereen.

3

Zorg dat het onderwerp van je website in het domein genoemd word. Bij een webwinkel zorg je dat het woord shop of winkel en het product dat je verkoopt in de domeinnaam voorkomt zoals kaaswinkel.nl. Hierdoor zul je hoger scoren bij de zoekmachines zoals Google en Bing (SEO).

4

Kies de juiste domein extensie (.nl, .be, .eu, .com). Heb je een website alleen voor Nederland dan is de .nl extensie de beste keuze. Is je website gericht op Europa dan ga je voor de .eu extensie. Uiteraard kun je altijd meerdere extensies registreren en de extra extensies doorverwijzen naar je hoofd domein.

5

Probeer om geen streepje of andere karakters in je domein te gebruiken, dit kan verwarrend zijn voor je bezoekers. Gebruik jij kaas-winkel.nl en je concurrent registreert kaaswinkel.nl dan raak je klanten kwijt. Houd je domeinnaam vrij van streepjes, cijfers en andere karakters. Duidelijkheid boven alles dus wanneer het op domeinnamen aan komt.

6

Heb je een winkel of service dan kan het handig zijn om je domeinnaam met meerdere extensies te registreren zoals de .be, .eu, en/of .com en die door te verwijzen naar de .nl website. Het maakt dan niet uit naar welke TLD je bezoekers gaan, ze komen altijd uit op de juiste website en je concurrenten kunnen er niet meer met je domein vandoor gaan.

Wat vinden klanten van VoordeelHoster?

Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk hieronder of je antwoord erbij staat.
Heb je het antwoord niet gevonden? Stuur een bericht.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam, ook wel bekend als het adres waarmee een website van een bedrijf, persoon of stichting zichtbaar is op het internet. Het is eigenlijk jouw eigen online adres op het grote internet waarmee mensen makkelijk jouw website kunnen bekijken en onthouden op het internet.

Wat kan ik met een domeinnaam?

Een domeinnnaam is het startpunt van jouw online bereikbaarheid. Zo kan je er een website aan koppelen, er persoonlijke e-mailadressen mee aanmaken of de domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam of website.

Hoe lang duurt het voordat mijn domeinnaam online is?

Na het registreren en betaling van je domeinnaam moet het nieuwe domein doorgegeven worden aan alle DNS (Domain Name System) servers over de hele wereld. Hierdoor kan het 2-4 uur duren voordat je domein online is.

Voor hoelang word een domeinnaam geregistreerd??

Domeinnamen worden standaard geregistreerd voor een periode van 1 jaar. De prijzen die je bij de domeinen ziet staan zijn de prijzen per jaar excl BTW.

Kan ik mijn domeinnaam naar VoordeelHoster verhuizen?

Ja dat kan. Vraag een verhuiscode op bij je huidige provider, ga dan naar de domeinnaam verhuizen pagina. Vul de te verhuizen domeinnaam en het verhuistoken in en klik op Toevoegen aan Winkelwagen. Ben je al klant? Log dan eerst in op het klantenpaneel.